De Zeeduivel I

Welcome to the Village vroeg me een performance te maken rond onze huidige relatie tot de zee. Uit die vraag is ‘De Zeeduivel I’ voortgerold. De performance wordt een achteruitgaande processie ter ere van Mouaz Al-Balkhi, de Syrische vluchteling die verdronk toen hij van Calais naar Engeland probeerde te zwemmen.

In de multi-disciplinaire performance wil ik beeld, muziek, dans en performance samenbrengen met als doel het publiek mee te nemen naar het moment waarop Mouaz aan de waterlinie stond en besloot het heft in eigen handen te nemen en de zee te trotseren. Voor deze performance heb ik me laten inspireren door William Kentridge en The Kills, van wie je hieronder werk ziet.

Wil je meedoen? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar: laurensvdmeulen (at) gmail.com

death Unknown william_kentridge_-_more_sweetly_play_the_dance_2015_videostill_video_projectie_op_8_schermen_kleur_geluid2_0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *